Web Analytics Made Easy - Statcounter

کسی نیست که با نذری محرم وصفر نا آشنا باشد از کودکی، محرم وصفر همراه با غذاهای نذری، کارهای خیر، اصلاح رفتار و دوری از گناه و ... در ذهن هایمان نقش بسته و کارهایی که از روی اعتقاد در این 2 ماه انجام می شود نسل به نسل منتقل می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"،شاید شکل برخی از این کارها تغییر کرده اما هنوز هم محرم و صفر فرصتی برای همدلی و توجه بیشتر مردم به یکدیگر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در این میان اسراف و دورریزهایی هم وجود دارد که با کمی تامل و فرهنگ سازی می توان شکل نذری و خیرات ها را هدفمند و ماندگار کرد. اداره کل بهزیستی البرز در طرحی به نام «خیرات ماندگار» از مردم دعوت کرده تا با تبدیل نذرهای خود برای ایجاد اشتغال خانگی بانوان سرپرست خانوار و یا معلول نذورات خود را هدفمند و ماندگارتر کنند.

شرح حال مادری که سرپرستی فرزند معلولش را بر عهده دارد

یک بانوی کرجی که به عنوان سرپرست خانوار وظیفه نگهداری فرزند معلولش را برعهده دارد می گوید: فرزندم به طور مادرزادی مبتلا به فلج مغزی بود.

«مریم صبوری» می افزاید: همسرم 7سال بعد از زندگی به اعتیاد روی آورد و از زیر مسئولیت خانه و فرزند معلولمان شانه خالی کرد و دیگر کار نمی کرد و من مجبور بودم برای گذران زندگی کار کنم. ابتدا در یک تولیدی دوخت لباس های یک بار مصرف بیمارستانی در تهران شروع به کار کردم و فرزندم را هم با خود می بردم اما بعد از این که دخترم بزرگتر شد نمی توانستم او را با خود همراه ببرم.

صبوری می گوید: هفته ای 3 روز برای کار به تهران می رفتم و 3 روز هم در کرج فرزندم را در کهریزک می بردم تا تحت مراقبت و درمان قرار گیرد به همین دلیل رفت و آمد برایم سخت بود. در کهریزک شخصی مرا به بهزیستی معرفی کرد و با چرخ خیاطی که بهزیستی البرز به من داد در منزل شروع به کار کردم و تا حدود زیادی مشکلات و رفت و آمد من کم شد.

وی با بیان اینکه بیشتر کارهای دوخت ودوز به چرخ زیگزاک دوزی نیاز دارد می گوید: چرخ خیاطی فعلی جوابگوی همه کارهای دوخت نیست و بازهم مجبورم هفته ای 2 روز به تهران رفت وآمد کنم تا در تولیدی کار را تمام کنم. اگر چرخ خیاطی زیگزاک داشته باشم می توانم همه کار دوخت را در خانه و کنار فرزندم انجام دهم و مجبور نیستم او را با این وضعیت با خود ببرم اما بازهم قدردان مسئولان اداره بهزیستی البرز هستم که با دادن این چرخ خیاطی فرصت بیشتری برای بودن در کنار فرزندم و همچنین آرامش بیشتری برایم فراهم کردند.

دریافت یک دستگاه سبزی خوردکنی از بهزیستی البرز

بانویی معلول که از نعمت راه رفتن محروم و در مسکن مهر هشتگرد ساکن است می گوید: 40سال است تحت پوشش بهزیستی تهران بودم اما هیچ کمکی از جانب بهزیستی تهران برایم انجام نشد در سال های گذشته با وجود معلولیت هیچ وقت سربار یا وابسته کسی نبودم و با کار خیاطی در تولیدی ها و درست کردن ترشی، آبلیمو، آبغوره و خرد کردن سبزی زندگی خود را گذراندم.

« شهلا افتخاری» که سرپرستی فرزند 16 ساله اش را برعهده دارد می گوید: سال گذشته اداره بهزیستی البرز یک دستگاه سبزی خردکنی برایم تهیه کرد اما با توجه به این که فقط سبزی خرد کردن جوابگوی زندگی و هزینه ها نیست دنبال این هستم که بتوانم از یکی از بیمارستان ها کار دوخت لباس و کاورهای بیمارستانی را بگیرم و بتوانم با ایجاد اشتغال برای چند نفر مانند خودم قدم بردارم، امیدوارم این شرایط برایم مهیا شود.

طرح «خیرات ماندگار» بهزیستی البرز

معاون مشارکت‌های مردمی و اشتغال بهزیستی البرز با بیان این که سال 96 طرح خیرات ماندگار و خیران آسمانی استارت زده شد می گوید: در این طرح کودکان خیّر باعث ایجاد 120 شغل در استان شدند.

«طاهره نظم ده» در توضیح این امر می گوید: مسابقه ای با عنوان همت عالی طراحی شد که در آن با مبلغ 7هزارتومان در مهدکودک ها خریدهایی انجام می شد و این پول در مهدکودک می ماند و بعد از این که زن سرپرست خانواری به آنها معرفی می شد برای او کالایی در زمینه ایجاد شغل«مانند چرخ خیاطی، دارقالی و یا دستگاه سبزی خردکنی» خریداری می شد که بچه های همان مهدکودک حواله آن کالا را به وی تحویل می دادند.

نظم ده می افزاید: وقتی کودکی که 6ساله بود به عنوان خیّر خانم یا آقای ایکس نامیده می شد برای این کودک سوال ایجاد می کرد و پس از آشنایی با ماهیت این کار با شوق از آن استقبال می کرد. این کار با هدف آشنا کردن کودکان با مسئولیت اجتماعی از همان کودکی انجام شد و این حواله ها در یک جشن توسط بچه هایی که کمک کرده بودند تحویل مددجویان شد.

وی با بیان این که بحث خیر و خیرخواهی در جامعه هر روز کم رنگ تر می شود می گوید: برای این که اعتماد سازی نیست و مردم نتیجه کار خیر خود را در ادارات نمی بینند روز به روز از کارهای خیر فاصله می گیرند، اما در این طرح خود خیران در کار دخیل هستند و از لحظه جمع آوری مبلغ تا شناسایی مددجو و تحویل کالا درکنار ما هستند.

هدفمند و ماندگار کردن نذورات

نظم ده اظهار می کند: هر سال روزهای تاسوعا و عاشورا گاهی 100 مدل غذا و در تعداد بالا به مراکز تحت پوشش بهزیستی آورده می شود و با توجه به این که از نظر امنیت سلامت، حتی یک نوع غذای گرم پخته شده را نمی توان در مراکز بهزیستی نگهداری کرد اسراف و بیرون ریز زیادی انجام می شود. به همین دلیل محرم سال گذشته طرح خیرات ماندگار در هیات های مذهبی اعلام شد که مردم می توانند نذری های خود را به صورت هدفمند و ماندگار تغییر دهند به این صورت حتی وقتی فردی از دنیا می رود خیرات آن تا سالها ماندگار است.

معاون مشارکت‌های مردمی و اشتغال بهزیستی استان البرز با اشاره به سخن حضرت علی(ع) که وقتی فقر از دری وارد می شود ایمان از در دیگر خارج می شود می گوید: بسیاری از آسیب های اجتماعی و خانوادگی در اثر فقط وبیکاری درخانواده ها به وجود می آید. برای همین با توجه به فرهنگ عاشورایی امیدواریم با کمک مردم هرچند اندک بتوانیم مشکلات زنان سرپرست خانوار و زنان معلول و نیازمند را حل کنیم.

نظم ده با بیان این که هنوز مردم اطلاع چندانی از این طرح ندارند و فرهنگ سازی لازم انجام نشده می افزاید: هنوز استقبال چندانی نشده، تماس های زیادی در باره این طرح داشتیم که مردم از چگونگی آن سوال کردند اما هنوز خروجی نداشته، چنانچه این امر فرهنگ سازی شود می توان مشکلات بسیاری از مددجویان را حل کرد.

وجود 560 زن سرپرست خانوار در استان

وی با تاکید بر این که مهمترین مسئله در توانمند سازی مددجویان بحث اشتغال و مسکن آنهاست می گوید: اکنون حدود560 زن سرپرست خانوار داریم که برای توانمندسازی آنها با استفاده از این طرح می توانیم در حوزه مشاغل خانگی اقدام کنیم.

نظم بیان می کند: اجرای این طرح در بهشت سکینه را با شهرداری کرج مطرح کردیم اما هنوز پاسخی دریافت نکردیم. با توجه به این که روزانه تعدادی متوفی در این آرامستان دفن می شوند می توان با آگاه کردن خانواده های متوفیان خیرات آنها را به صورت ماندگار استفاده کرد.

وی می گوید: درنظر داریم همایشی برگزار کنیم تا خانواده هایی که خیرات و نذورات ماندگار دارند تقدیر شوند و برای فرهنگ سازی بیشتر در این مورد اقدام کنیم.

 

 

 

 

فراموشی نذورات فرهنگی و اجتماعی

یک کارشناس فرهنگی می گوید: نذری و نذری دادن تداعی کننده ارزشهای اجتماعی نظیر برابری، تعاون، اتحاد، نظم، تعادل و توازن است. همکاری مردان و زنان برای نذری دادن و در کنار هم بودن آنها هنگام طبخ نذری، نشانه مساوات و برابری نسبی زنان و مردان در عرصه زندگی است.

«حسام عبدالله زاده» می افزاید: مراسم نذری دادن مجموعه ای از ارزشهای انسانی و اسلامی است که در کنار همیاری و دوستی مردم، نشان دهنده فرهنگ، آداب و رسوم و عقاید و سنتهای ماست. البته نذر در همه ادیان یکتاپرست الهی وجود دارد و مورد توجه بوده است. اما در میان انواع نذورات، به نذرهای فرهنگی و اجتماعی مانند توزیع کتاب، تلاش برای سوادآموزی، ایجاد اشتغال برای دیگران و بسیاری کارها که می توان با آن حتی تا نسل ها تاثیرگذار بود، کمتر توجه شده است.

عبدالله زاده بیان می کند: در حالی که همه اینها هم می تواند از موارد نذر باشد که به طور حتم، تأثیر بسیاری در ارتقای روحی انسانها و همچنین بهبود وضعیت جامعه خواهد داشت. به هر حال در هر محفلی که دیگی به نیت ائمه بر اجاق گذاشته شود، شمعی در دل سقاخانه ای افروخته شود و یا باران اشکی بر کویر گونه هایمان بنشیند، در حقیقت چراغ آگاهی روشن شده است. همه این نذرها برای شفای جسمانی نیست و گاه باید نذر کنیم که شفای معنوی و فرهنگی پیدا کرده و حقیقت را از غیرحقیقت تشخیص دهیم.

این کارشناس فرهنگی می گوید: واضح است که گاهی از روی چشم و هم چشمی ها، ریخت و پاش هایی شده و سفره هایی پهن می شود که پای آن فقرا و افراد مستحق نمی نشینند پس بهتر است با کمی تغییر در نیات و نذورات دستی را بگیریم تا به واسطه توانمند شدنش دیگر دست نیاز سوی کسی دراز نکند و خانواده ای را از آسیب و خطر دورتر کنیم.

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۱۵۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، اختتامیه دومین دوره آموزشی و توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس استعداد‌های درخشان کشور با حضور مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش، مدیرکل آموزش و پرورش و جمعی از کارشناسان و معلمان اداره کل اموزش و پرورش و مدارس استعداد‌های درخشان امروز در مجتمع یاوران مهدی جمکران قم برگزار شد.

در این دوره مربیان پرورشی از سراسر کشور به مدت سه روز با سر فصل‌های مهارت‌های پاسخگویی به شبهات در مدارس، طراحی برنامه‌های اردویی دانش آموزان، مدل تربیتی سمپاد و مشاوره آسیب‌های اجتماعی آشنا شدند.

تجلی نیا مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش در آیین اختتامیه این دورا با اشاره به نقش و جایگاه مهم امور تربیتی در مدرسه تصریح کرد: همه ارکان تعلیم و تربیت در مدرسه نقش تربیتی دارند و اداره این فرایند تربیتی در مدرسه به عنوان تنظیم گر فعالیت‌های پرورشی برعهده مدیر آموزشگاه است.

وی گفت: باور‌های اعتقادی مهم‌ترین عامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است که در راستای ارتقای آن باید گام برداشت.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قم هم ضمن گرامی داشت یاد و خاطر هزار شهید دانش آموز و ۱۰۰ شهید فرهنگی قم، پیروزی‌های اخیر جبهه‌ی مقاومت و حرکت مقتدرانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مایه افتخار و عزت برشمرد و به معلمان یادآور شد که دانش آموزان مهم‌ترین سرمایه‌های کشور و جمهوری اسلامی ایران هستند که برای تعالی و پیشرفت کشور و رسیدن به آرمان‌های انقلاب اسلامی باید به بهترین شکل از این ظرفیت‌ها بهره برد.

رحیمی توانمند سازی معلمان در هدایت، آموزش و تربیت صحیح دانش اموزان به طور خاص دانش اموزان استعداد‌های درخشان را لازم برشمرد و افزود: دوره‌های آموزشی معلمان گام بسیار مهمی در به روز رسانی روش‌های آموزشی و تربیت نسل جدید برای پیشرفت کشور است.
در پایان این مراسم شرکت کنندگان در آزمون ضمن خدمت دوره آموزش و توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس استعداد‌های درخشان شرکت کردند.

دیگر خبرها

  • هدف بنیادعلوی توانمند سازی وایجاد درآمدپایداربرای اقشار ضعیف است
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • زمین به ۱۷۷ خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی واگذار شد
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • پنج هزار و ۷۸۰ خانوار تحت پوشش بهزیستی
  • ۵ هزار و ۷۸۰ زن سرپرست خانوار در کرمانشاه تحت پوشش بهزیستی است
  • چتر حمایت بهزیستی آذربایجان غربی بر سر بیش از ۹۰۰۰ زن سرپرست خانوار
  • خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس
  • پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم