Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@05:41:50 GMT

موزه تاریخی تمبر یکتا در البرز ماندگار می شود

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۸۵۷۵

موزه تاریخی تمبر یکتا در البرز ماندگار می شود

موزه تاریخی تمبر یکتا که به همت یکی از جانبازان دفاع مقدس و از دوستداران فرهنگ و تمدن ایران زمین با هزینه شخصی در استان البرز راه اندازی شده ، در ماه های گذشته به علت عدم حمایت از آن ، قرار شد به استان خراسان رضوی منتقل شود.

در این موزه بیش از ۲ میلیون و 500 هزار تمبر، سکه ، اسکناس ، کتاب و اوراق بهاردار ایران و جهان جمع آوری و نگهداری می شود که مورد توجه بسیاری از علاقه مندان به عرصه میراث فرهنگی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فریدون محمدی  که به تازگی سرپرستی اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی البرز را عهده دار شده ، روز سه شنبه در بازدید از موزه تمبر یکتا گفت: وجود آثارارزشمند

تاریخی در این موزه بیانگر همت و تلاش دوستداران عرصه فرهنگ و تمدن ایران زمین بوده و باید این گونه تلاش ها را ارج نهیم .

وی ادامه داد: حمایت از چنین فعالیت هایی نقش موثری در نهادینه کردن صیانت از آثار تاریخی توسط مردم و علاقه مندان به فرهنگ وتمدن ایران زمین دارد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز ، آثار ارزشمندی در موزه تمبر یکتا جمع آوری شده که بیانگر تعلق خاطر به فرهنگ وتمدن کشور است و باید

این گونه فعالیت تشویق و مورد حمایت قرار گیرد.

محمدی بیان داشت: موزه تمبر یکتا در کشورهای اروپایی ، آسیای شرقی و سایر مناطق جهان کم نظیر است چرا که این موزه از غنای بالایی برخوردار است .

وی با اشاره اینکه زمزمه انتقال این مجموعه به دلیل عدم حمایت به گوش مسوولان رسیده است ، گفت : برای  استان البرز یک نقیصه محسوب می شود که مجموعه ای ارزشمند و متعلق به این استان باید به جای دیگری نقل مکان کند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان البرز تاکید کرد که موزه تمبر یکتا باید در خدمت توسعه گردشگری استان البرز باقی بماند و از آن حمایت خواهیم کرد.

وی بیان داشت: ما باید در مرحله نخست کاری کنیم که این موزه در استان البرز بماند، تمام تلاش را خواهم کرد، به احتمال یک بنای تاریخی را در اختیار این موزه قرار خواهیم داد و  اطمینان می دهم در اسرع وقت امکانات ویژه در اختیار این مجموعه قرار گیرد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز گفت :  این مجموعه عظیم بخشی  از فرهنگ  کشور ما محسوب می شود و میراث جهانی است .

وی درعین حال اظهار داشت : به علت نامناسب بودن مکان موزه تمبریکتا،  شیوه نگهداری برخی از اسناد نامناسب است که ممکن است به مرور زمان از بین برود این درحالی است که  چنین موزه ای می بایست با ۵۰ نفر نگهداری شود.

محمدی افزود: موزه تمبر یکتا غنی است و جای تبریک  دارد که یک فرد با شور و شوق از میراث فرهنگی  کشور حفاظت می کند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی البرز تاکید کرد که در اسرع وقت از استانداری البرز و سایر ارگان ها برای ماندگاری و حفاظت از مجموعه ارزشمند تمبر یکتا کمک خواهیم گرفت .

وی اظهار داشت : تا ۱۵ روز آینده تصمیم گیری ها برای مکان یابی و توسعه موزه تمبر یکتا استان البرز از طریق رسانه های جمعی اطلاع رسانی می شود.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی البرز گفت : اگر بخواهیم استان به مقصد گردشگری تبدیل شود باید از فعالیت های بخش خصوصی در این حوزه حمایت کنیم و مجموعه هایی مانند تمبر یکتا توسعه و مجهز شود.

درهای آثار تاریخی البرز بر روی مردم گشوده می شود 

محمدی با اشاره به  وجود آثار متعدد و ارزشمند تاریخی در استان البرز بیان داشت : امسال کاخ تاریخی سلیمانیه به عنوان موزه نقاش های قاجاری در کرج مرمت و افتتاح می شود، همچنین سایت محوطه تاریخی ازبکی به عنوان سایت موزه برای بازدید مردم ، آسیاب مهدی آباد شهرستان نظرآباد به عنوان موزه مردم شناسی و کاخ تاریخی مروارید مهرشهربه  عنوان کاخ موزه به بهره برداری می رسد.

راه اندازی موزه های متعدد تاریخی و طبیعی در البرز 

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز تاکید کرد که  امسال ۲ کار اساسی در برنامه ها داریم که احداث بزرگترین موزه مردم شناسی در شهر کرج به عنوان موزه اقوام ایرانی در اولویت قرار گرفته است.

محمدی بیان داشت :  البرز رنگین کمان اقوام است که باید مکان مناسبی برای معرفی داشته های فرهنگی و اجتماعی استان تعیین کنیم که دراین زمینه شهرداری کرج برنامه اساسی برای مجموعه اقوام ایرانی دارد که می خواهیم در صورت امکان موزه مردم شناسی را به آن اضافه کنیم.

وی ادامه داد : اقدام دیگر در استان البرز با توجه به وجود اشیای تاریخی فراوان و ارزشمند در البرز، راه اندازی موزه باستان شناسی و مردم شناسی در این استان است .

محمدی اظهار داشت : راه اندازی یک موزه در محدوده ساختمان سازمان جهاد کشاورزی استان البرز موسوم  به نام ساختمان مارگو  از برنامه های سال جاری در این استان است .

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی البرز گفت : در این مجموعه ایجاد موزه جانور شناسی برای تقویت گردشگری پیش بینی شده است .

وی بیان داشت: در واقع  موزه مردم شناسی و  اقوام ایرانی بزرگترین موزه در استان البرز خواهد بود که در این موزه لباس ، فرهنگ، غذا ، موسیقی و آداب و رسوم مردم ایران معرفی می شود.

محمدی تاکید کرد که تمام تلاش ها بر تقویت مجموعه های میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی برای جذب گردشگران و درآمدزایی این بخش در استان البرز معطوف شده و تحول اساسی در راه است .

بخشی از کاروانسراهای البرز مرمت شد

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز گفت : تاکنون بخشی از کاروانسراهای استان از جمله کاروانسرای شاه عباسی مرمت شده هرچند که از فعالیت بهره بردار آن رضایت نداریم. کاروانسرای ینگی امام شهرستان ساوجبلاغ یک اثر معماری فاخر و  خارق العاده است که یک میلیارد تومان از فرمانداری ساوجبلاغ برای مرمت این اثر دریافت کرده ایم ، همچنین قرار است سازمان جهانی یونسکو ۴۰۰ میلیون تومان در این زمینه کمک کند و بخشی دیگر از بودجه مورد نیاز مرمت ینگی امام نیز از استانداری البرز درخواست کرده ایم .

محمدی گفت : برخی از بناهای تاریخی استان البرز قابلیت واگذاری به بخش خصوصی دارند و  بر اساس دستور العمل دولت  می توان با شرایط خاص آنها را از طریق صندوق حفظ و احیای بناهای تاریخی به صورت اجاره ای به  بخش خصوصی واگذار کرد .

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی البرز افزود: بخش خصوصی  ضمن مرمت و نگهداری  این بناها می تواند برای توسعه گردشگری و درآمد زایی از آنها استفاده کند.

کرونا به گردشگری ایران وجهان صدمه زد

محمدی با اشاره به شیوع بیماری کرونا گفت : بزرگترین صدمه  را کرونا به صنعت گردشگری ایران وجهان وارد کرده است و درآمدها را در این بخش به صفر رساند.

وی افزود: برهمین اساس دولت یک بسته حمایتی شامل ۶ بند آماده کرده که شامل پرداخت تسهیلات ، معافیت های مالیاتی و دیگر حمایت ها از بخش گردشگری است .

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی البرز تاکید کرد که باید کاری کنیم تاصنعت گردشگری رونق یابد و در زمان مناسب از همه ظرفیت ها برای توسعه گردشگری استفاده کنیم .

مورد کم مهری قرار گرفته ایم 

مدیرعامل اولین موزه خصوصی تخصصی اوراق بهادار و تمبر ایران گفت : این موزه منحصر به فرد به دلیل عدم حمایت و کم مهری مسوولان در آستانه تعطیلی قرار گرفته است.

سیدحسین موسوی یکتا  اظهار داشت: موزه  تمبر البرز از سال ۱۳۹۵ با هدف معرفی اوراق بهادار، تمبر و سکه کشورهای مختلف جهان و ایران در منطقه رجایی شهر کرج راه اندازی شد و انتظار می رفت با حمایت اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری و سایر دستگاه های اجرایی استان البرز به مکانی جذاب برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود.
وی ادامه داد: این مجموعه در سال ۱۳۹۶ به عنوان موزه برتر ایران شناخته شد چرا که بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اثر در زمینه تمبر، سکه و اوراق بهادار ایران و جهان در آن نگهداری می شود.
موسوی که خود را از جانبازان ۶۵ درصد دفاع مقدس معرفی کرد، گفت: این موزه با هدف جذب گردشگران و معرفی ظرفیت های تاریخی استان البرز و کشور راه‌اندازی شده است.
مدیرعامل اولین موزه خصوصی تخصصی اوراق بهادار و تمبر ایران اظهار داشت: اکنون این مجموعه  که دارای کلکسیون بی نظیری از آثار تاریخی است در سایه کم‌مهری و کم توجهی مسوولان ناشناخته مانده و درآستانه تعطیلی است.
وی تاکید کرد که انتظار می رود استانداری البرز ، شورا و شهرداری کرج و اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع استان البرز برای معرفی این مجموعه همکاری لازم داشته باشند تا شاهد رونق صنعت گردشگری در البرز و ادامه فعالیت چنین مجموعه‌هایی در سطح کشور باشیم.

موسوی بیان داشت : هزینه بازدید از این مجموعه ناچیز بوده و از سوی دیگر هیچ اجباری در پرداخت آن نیست.

وی نصب تابلو در مناطق مختلف شهر کرج و معرفی این مجموعه به مردم و دستگاه های اجرایی در سطح استان و خارج از البرز را مهمترین خواسته خود برای رونق بخشی به این مجموعه ذکر کرد.

مدیرعامل اولین موزه خصوصی تخصصی اوراق بهادار و تمبر ایران  تاکید کرد که این مجموعه در واقع وقف استان البرز شده و بارها برای خرید کلکسیون های آن از سوی برخی سرمایه گذاران در خارج از استان البرز پیشنهاداتی داده شده اما نپذیرفته ایم.

استان البرز بیش از ۵۵۰ اثر تاریخی و طبیعی ارزشمند دارد که حدود ۲۷۲ اثر آنها به ثبت ملی رسیده است.

برچسب‌ها کرج وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرج وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کرج وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گردشگری و صنایع دستی استان البرز سرپرست اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی البرز البرز تاکید موزه مردم شناسی موزه تمبر یکتا استان البرز عنوان موزه اوراق بهادار راه اندازی البرز گفت بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۸۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد

ایسنا/مرکزی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی از برگزاری آئین روز ملی قنات با حضور جمعی از کشاورزان دشت بهریار شهرستان دلیجان خبر داد.

محمود مرادی امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ گفت: کشاورزان در این مراسم به مناسبت  گرامیداشت روز ملی قنات ایرانی، مظهر قنات تاریخی بهریار را به امید فزونی برکت، گلریزان و گلاب افشان کردند.

وی گفت: ایرانی‌ها با ابداع فن قنات در سرزمین نیمه خشک ایران بزرگترین تمدن‌ها را ایجاد کردند و در واقع با مدیریت منابع آب آبادانی را به ارمغان آوردند، لذا وظیفه همه ما این روزها حفاظت از این میراث معنوی است تا نسل‌های آینده از ما به نیکی یاد کنند.

او با بیان اینکه قنات بهریار به عنوان یک اثر ارزشمند تاریخی مربوط به دوره صفوی در تاریخ یکم اردیبهشت ۱۳۹۴ به شماره ۳۱۲۳۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، افزود: امسال مراسم روز ملی قنات برای سومین سال متوالی در راستای انجام مقدمات ثبت جهانی این میراث ارزشمند تاریخی دلیجان برگزار شد.

مرادی افزود: قنات بهریار یکی از کهن‌ترین میراث ارزشمند شهر دلیجان است که با تلاش سعید اصغری، محقق و تاریخ نویس دلیجانی در میراث ملی کشور به ثبت رسیده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی افزود: متاسفانه قنات بهریار حال خوبی ندارد و لازم است مدیریت شهری دلیجان این مهم را درک کند که یکی از جاذبه‌های گردشگری و فرهنگی شهر در معرض نابودی است و باید اقدامات ضروری برای نجات آن را در دستور کار خود قرار دهد.

انتهای پیام    

دیگر خبرها

  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است